Jokkmokk Camping Skabram

Vandring

Skabram Camping är en utmärkt bas för dom som vill gå ut och uppleva naturen. Det finns många väldigt vackra vandringsleder alldeles runt knuten på campingen, så möjligheterna är många. Det finns en kort (ca 1km) stig som går en slinga alldeles utanför campingen som är perfekt för de som vill ha en uppfriskande morgonpromenad, eller för de som vill rasta hunden. Under augusti och september är det också möjligt att plocka bär i närheten av campingen.

 

Getbergslingorna
Precis bredvid campingen går markerade vandringsleder in i den vidsträckta skogen. Vandringslederna tar dig till pittoreska sjöar, vackra utsiktsplatser och fina picknickområden. Det finns olika långa vandringsleder, så det finns något för alla.

Jokkmokk Camping Skabram

Klipptjärn (vit/röd 1,6 km)
Det här är den lättaste vägen att ta sig till rastplatsen vid Klipptjärn. En vandringsled som är lättvandrad utan stora höjdskillnader.

Södra åsleden och Norra åsleden (vit/blå eller gul)
Södra och Norra Åsleden är 1,1 km respektive 0,8 km långa. De är korta men backiga vandringsleder som främst går genom ursprungsskog, men utsikten är bra som tur är. En tur som även kan locka yngre vandrare.

Tsakim-turen (blå 2,8 km)
Den här leden går genom omväxlande natur. Ett typiskt norrländskt landskap. Det finns en rastplats på östra stranden av sjön Tsakim. Från sjön till "Länken" är det en brant backe.

Hollandleden (vit/grön 1,8 km)
Den här leden startar vid Skabram Camping & Stugby. Leden går genom myren som delvis är belagd med spänger, och ansluter sedan till Tsakim-turen där lederna kort följs åt. Vid korsningen går sedan Hollandleden uppför in i blandskog. På högre, torrare mark finns vacka berghällar.

Getbergsstigen (vit/svart 2,2 km).
Den här skogsleden har en ganska brant stigning upp på Getberget. Det är väl värt turen upp till toppen på Getberget, där du kan njuta av en fantastisk utsikt. Efter den här höga punkten kan du följa Getbergsstigen över en långsträckt lätt backe genom fin tallskog tillbaka mot Klipptjärn.Skabram Getberget

Talvatislederna
Vid sjön Talvatis mitt i Jokkmokk och endast några kilometer från Camping Skabram & Stugby finns flera vackra vandringsleder.
Ta till exempel Margitbergsleden. Den här leden är en relativt lättvandrad tur upp till toppen av Margitberget. På Margitbergets platå går stigen genom fina och torra tallskogar.
Vi rekommenderar även Bryllesvängen. Leden sträcker sig över skogsvägar, stigar och lätta vattenstigar, så den är rik på variation. Vid vackert väder är en omväg längs Storknabben inte så tokig, utsikten stäcker sig kilometervis och rekommenderas starkt för att få se midnattssolen.


Jokkmokk Camping Skabram

Kvarnbäcksleden
Den här leden är 7,7 km lång och sträcker sig genom Jokkmokks bostadsområden, från Skabramsjön via Talvatissjön och vidare till Luleälven. Längs den här leden finns 20 informationstavlor om natur och kultur.

Jokkmokk Camping Skabram